Merchtem zingt de kermisweek in

Alle inwoners kregen een kalendertje met een volledig overzicht van de kermisactiviteiten. Zoals gewoonlijk bulkt het van de activiteiten van allerlei aard: muziek, amusement, sport, lekker eten en drinken … alles komt aan bod. Een aantal dingen springen in het oog.

Zo is er een uitgebreid muzikaal programma voor Stoofstraatkermis op donderdag met optredens van Get Ready en The Soulutions. Helemaal nieuw is het programma waarmee de eerste zondagavond wordt gevuld: Merchtem swingt en Merchtem zingt. De organisatie en presentatie is in handen van Pitoe, de man die op jaarmarktdag ook een Komen Eten voor ezels presenteert op de Reedijk.

Pitoe

Pitoe, een Opwijkenaar die zich in Merchtem als een vis in het water voelt, wordt later op het jaar 65 jaar. Zijn carrière als disk jockey, en later als animator-presentator, begon trouwens in Merchtem in dancing Het Oude Wiel en Pierre Vallaeys – zoals hij werkelijk kreeg – vond er ook zijn roepnaam Pitoe.

Op de eerste zondag van kermis presenteert hij een heel programma dat reeds rond 17 uur aanvangt met een super ballonnenplooiersshow voor de kinderen. Om kwart voor zeven kan Merchtem kennismaken met het plaatselijk zangtalent van Arunee. Om 19 uur neemt Pitoe zelf de honneurs waar met een optreden van Pitoe and the Golden Kasbons.

Merchtem swingtArunee

Om kwart na acht start ‘Merchtem Swingt’ met de Komen Eten Idolen Nils en Vanessa, Wendolina, Salim Seghers, John Horton en John Larry. Dan is het de beurt aan ‘Merchtem Zingt’, 15 meezingers gezongen door bekende en minder bekende gasten. Er is een mooie brochure met de teksten ter beschikking voor al wie wil meezingen. Plaats van afspraak: zondag 16 augustus op de Varkensmarkt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk