RWDM mag terug spelen in Molenbeek

Vierdeklasser RWDM, dat de voorbije twee maanden tijdelijk mocht ‘kamperen’ in het Waalborrestadion in Asse, mag van de rechter terug spelen in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek.

De rechter deed twee dagen eerder dan verwacht uitspraak in de zaak.

‘Na maanden van lange en ontelbare onderhandelingsronden, waarbij wij meer dan eens hadden moeten opgeven indien wij naar ons verstand hadden geluisterd, hebben wij zonet de bevestiging gekregen dat RWDM zijn thuis wedstrijden zal spelen op het A-terrein van het Machtensstadion’, klinkt het bij de Brusselse voetbalclub. ‘Wij komen dus thuis!’

‘Deze overwinning zal de geschiedenis ingaan als een van de mooiste van de mythische club van Molenbeek, deze bevestigd definitief het herboren van RWDM! Door deze beslissing kunnen wij nu onze plannen verder uitbouwen, en vertrouw ons, er komen nog wat verrassingen.’

Het juridische steekspel rond het stadion sleepte al maanden aan. White Star Woluwe, dat eerder een gebruiksrecht kreeg van het stadion, stelde dat het exclusief over het stadion mocht beschikken, wat de gemeente Molenbeek echter ontkende.

De rechter volgt nu het standpunt van de gemeente.

RWDM werkte, in afwachting van de uitspraak, de voorbije weken drie bekermatchen af in Asse. De wedstrijden mochten telkens ruim 600 supporters verwelkomen. Bij de laatste wedstrijd tegen Ronse werden zelfs duizend toeschouwers geteld.