AED-toestel in WZC Klateringen

Een gemeenschap ‘hartveiliger’ maken, kan door op publieke plaatsen automatische externe defibrilatoren (AED-toestellen) te plaatsen. In Ninove hangt een AED-toestel in het stadhuis, in het zwembad, het Ninia winkelcentrum, in Carrefour, KVK Ninove, bij de brandweer (in de twee ziekenwagens en in één autopomp) en sinds kort in woonzorgcentrum Klateringen.

‘Het toestel is heel eenvoudig in gebruik en iedereen kan het zonder gevaar gebruiken indien dat nodig zou zijn’, beweert OCMW-raadslid Jan Arijs (Open VLD). ‘Het toestel geeft immers zelf aan wat je moet doen. Toch hebben we alle verpleegkundigen in het WZC een korte opleiding gegeven zodat ze vertrouwd zijn met het toestel.’

‘In de rest van de stad hangen al een aantal van zulke toestellen en nu dus nog eentje extra aan het onthaal van het WZC in de Centrumlaan’, voegt OCMW-voorzitter Lieven Meert (SP.A-Groen) er nog aan toe. ‘De kostprijs van het toestel bedroeg 1.446 euro , maar als we daarmee een leven kunnen redden, is het dat zeker waard.’

Topartikels editie Ninove-Dender