Zonnepanelen op WZC Klateringen

Begin december 2014 besliste de OCMW-raad om op het woon-en zorgcentrum Klateringen zonnepanelen te plaatsen. Daarmee werd een grote groene investering, geschat op 110.424,15 euro (excl 6% btw), gepland in samenwerking met Eandis.

Op 21 mei 2015 werd de installatie al opgeleverd, maar er moesten nog enkele attesteringen gebeuren en op 22 juni volgde de plaatsing van de groene stroomteller. De eindfactuur bedroeg 97.495,32 euro excl 6% btw, of in totaal 13.000 euro goedkoper dan voorzien.

‘Met de zonnige weken loopt de teller snel op’, vertelt OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer (SP.A-Groen). Hij wijst ook op de lagere eindfactuur. ‘De schatting en de factuur lopen 11 % uiteen, een goede financiële zaak!’

OCMW-voorzitter Lieven Meert (SP.A-Groen) is tevreden met de investering : ‘Met het stadsbestuur kiezen we voor slimme investeringen die niet alleen goed zijn voor de planeet maar ook voor de Ninovieter. We staan nu immers in voor onze eigen energieproductie en op enkele jaren moet de installatie al terugverdiend zijn.’

Op de foto : links OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer, rechts OCMW-voorzitter Lieven Meert.

Topartikels editie Ninove-Dender