Drie gewonden door windhoos op vliegveld

Aan taverne ‘t Vliegveld heeft een windhoos zondagnamiddag een springkasteel de lucht in geslingerd. Drie mensen raakten gewond toen ze door het gevaarte geraakt werden.

Gelukkig had een groepje spelende kinderen het springkasteel even voordien verlaten. “Omdat er plots een hevige wind opstak”, verklaart Eric De Mulder, die samen met zijn vrouw een aperitiefje aan het drinken was op het terras van taverne ‘t Vliegveld.

“Enkele tellen later zien we dat kasteel een meter of acht de lucht invliegen. Het ding vloog – mét de zware motor – recht onze richting uit en raake mij. Door de impact werd ik tegen het raam van de taverne gedrukt, dat meteen ook brak. Vervolgens is het springkasteel nog eens twintig meter verder neergeploft in een aanpalende tuin.”

Samen met twee andere lichtgewonden werd Eric naar het ziekenhuis gebracht. De man houdt er een gebroken arm aan over. “Maar dit had veel erger kunnen zijn. Ik mag er niet aan den- ken wat er gebeurd zou zijn als ik het kasteel tegen mijn gezicht had gekregen…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise