Winnikse Bikers onderweg naar Rome

Wielertoeristenclub De Winnikse Bikers ziet zich eerder als een vriendengroep dan als een fietsvereniging. Nadat de leden vroeger jaarlijks één of andere grote Europese col bedwongen, kozen ze twee jaar geleden voor een andere uitdaging : een meerdaagse fietstocht naar Santiago de Compostella. Een avontuur dat door de deelnemers dermate gesmaakt werd dat ze meteen plannen smeedden voor een vervolg.

Na een intense voorbereiding vertrokken Marc Boeykens (56), Danny Defrere (57), Ronny De Brabanter (55), Eric De Coster (50) en Jan Van Geenderhuysen (46) op zaterdag 11 juli aan de Sint-Pieterskerk in Denderwindeke voor een fietstocht van bijna 2.000 km naar Rome.

Met de zegen van pastoor Fiel De Pagie trok het gezelschap zich onder applaus van familie en vrienden omstreeks 8.45 uur op gang voor een eerste rit van 160 km. De echtgenotes van het vijftal volgen met de mobilhome en zorgen bij aankomst van elke rit voor een avondmaal en houden de drank koel.

Hun belevenissen zijn dagelijks te volgen via de Facebookpagina ‘WinnikseBikersNaarRome’.

Topartikels editie Ninove-Dender