Helft rijdt te snel in Opwijk en Merchtem

Dat de politie in de zomermaanden geen controles op snelheid zou doen, geldt zeker niet voor de politiezone Amow. Bij controles in Merchtem en Opwijk bleek zowat de helft van alle bestuurders te snel te rijden.

Op zondag 12 juli is er 1 uur geflitst op de Steenweg op Asse in Merchtem. 278 voertuigen werden gecontroleerd waarvan er maar liefst 134 te hard reden. De maximaal gemeten snelheid was 109 km/uur waar maar 50 km mag.

Ook aan de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk was er gedurende 1 uur controle. 171 gecontroleerde wagens waarvan 82 in overtreding. Maximum 97 km/uur waar maar 50 km/uur mag. De conclusie is eenvoudig: ongeveer 50 procentreed te snel.

De politie van Amow gaat ook in deze vakantieperiodes controleren op snelheid. Vaak zullen deze controles beperkt zijn in tijd en op plaatsen waar jet het niet meteen verwacht: op verbindingswegen, in wijken en dorpskommen, ook in het weekend.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk