Ninove heeft vier stadsfotografen

De gemeenteraad van 18 juni stelde vier Ninoofse stadsfotografen aan. Sinds 1 juli proberen Els Huart, Sara Lamens, Niels Hemmerijckx en Liesbeth Renneboog het reilen en zeilen van hun stad vast te leggen in originele beelden.

De vier fotografen hebben in overleg met het stadsbestuur enkele thema’s geselecteerd die ze de komende jaren zullen coveren. Het stadsbestuur zal de foto’s gebruiken in haar reguliere communicatie zoals Ninove Info, de stadswebsite en sociale media. Daarnaast kunnen de foto’s ook opduiken in andere communicatiemiddelen van de stad en wil men het werk van de stadsfotografen tonen via kleine tentoonstellingen of interventies in het straatbeeld.

Op de oproep om stadsfotograaf te worden, reageerden achttien mensen. De stad wil hen en alle Ninoofse fotografieliefhebbers de kans geven om hun betrokkenheid met Ninove via foto’s te delen. De dienst Cultuur ontwikkelde daarom, in het kielzog van de vier stadsfotografen, nog andere fotografieprojecten en –initiatieven. Zo werd op 1 juli een eigen instagramkanaal gelanceerd. De primeur van de eerste foto’s is voor de vier aangestelde stadsfotografen.

Topartikels editie Ninove-Dender