73ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

Bij de voorstelling van deze editie van de Grote Koers van ’t stad bracht voorzitter Pascal Carael namens het bestuur van Denderclub Ninove hulde aan zijn mentor Roger Vandervelden die, na een slepende ziekte, dit jaar overleed.

‘Roger was jarenlang de wielermecenas van Ninove’, vertelt Pascal. ‘In de jaren tachtig was er geen enkele wedstrijd waar Roger zijn hand niet in had. Iedere renner en alle wielerclubs van Ninove en zelfs daarbuiten, wisten Roger te vinden wanneer ze een wedstrijd wilden organiseren. Roger stond in voor de organisatie, deed de aanvragen bij de wielerbond, zorgde voor de inschrijving, zorgde voor de inschrijving, zorgde dat de financiële kant in orde was en zorgde zelfs voor seingevers. Soms was hij zelf seingever want hij wist als geen ander : zonder seingever, geen koers. Ik ben fier te mogen stellen dat Roger mijn leermeester is geweest. Jarenlang ben ik als jonge kadee met Roger op stap geweest en heeft hij mij het reilen en zeilen in het koersmilieu bijgebracht.’

Denderclub Ninove organiseert de 73ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé, een wielerwedstrijd voor eliterenners met contract, op donderdag 23 juli 2015 . Start om 14 uur op het Stationsplein. De renners fietsen 169 km verdeeld over 13 ronden. Iets na 18 uur kent wielerminnend Ninove de opvolger van Tom Van Asbroeck.

 

Topartikels editie Ninove-Dender