De Donderdagen met dubbele voorstelling

Het wekelijkse straat- en circustheaterfestival ‘De Donderdagen’ heeft voor 30 juli een bijzondere aflevering voorzien. Een eerste voorstelling brengt het pleintje in de Achturenwijk onder de aandacht, de andere is een avondspektakel op de Graanmarkt. Beide voorstellingen zijn gratis.

Voor het eerst programmeert de stad een spektakel op het pleintje in de Achturenwijk, een minder bekende wijk langsheen de Brusselsesteenweg, aan de overkant van de Sint-Theresiakerk. Circusatelier Circolito uit Mechelen speelt er om 20 uur ‘Da Stoelt!’, een lichtjes chaotische voorstelling in een sausje van misverstanden, live muziek, circustechnieken, drie stoelen en een etalagepop. Da Stoelt! is een unieke samenwerking van lesgevers van het circusatelier en vijf jongeren. Voor en na de voorstelling zorgt het buurtcomitĂ© van de Achturenwijk voor een buurtcafĂ© en muziek.

Later op de avond, om 21.30 uur, is er nog een tweede voorstelling: ‘All the fun
’ van EaEo. Met het publiek rond een cirkelvormig speelvlak, als in een arena, drijven de vijf artiesten hun duivels uit, slechts gewapend met plastieken voorwerpen, in een collectieve poging om zichzelf te verliezen. ‘All the fun
’ speelde de voorbije week met veel succes op de Gentse Feesten en beleeft donderdag haar premiùre als openluchtvoorstelling op De Donderdagen. (De aanbevolen minimumleeftijd voor deze voorstelling is 9 jaar.)

Topartikels editie Ninove-Dender