Einde werken verkeersplein Den Dollar

Het Agentschap Wegen en Verkeer rondt op zondag 14 juni 2015 de werken aan Den Dollar af.  De aannemer asfalteert op die dag de Elisabethlaan en de Brakelsesteenweg. Mochten de weersomstandigheden dit niet toelaten, dan schuiven de werken op naar zondag 28 juni. Op vrijdag 12 juni start de aannemer de asfalteringswerken in een paar zijstraten van de Brakelsesteenweg.

Verkeerssituatie op vrijdag 12 juni 2015

Op vrijdag 12 juni voert de aannemer asfalteringswerken uit in het begin van de Aardeweg, Bovenhoekstraat en Oude Eichembaan. Deze zijstraten zullen vanaf 7u ‘s morgens afgesloten zijn van de Brakelsesteenweg. De Brakelsesteenweg zelf blijft wel open voor verkeer. Bij slecht weer schuiven deze werken naar vrijdag 26 juni.

Verkeerssituatie op zondag 14 juni

De Elisabethlaan en de Brakelsesteenweg gaan op 14 juni volledig dicht voor autoverkeer van voor de Aardeweg tot het kruispunt met de Centrumlaan. Ook de Oude Eichembaan zal niet bereikbaar zijn met de wagen. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens deze werken wel alle woningen en winkels bereiken.

De asfalteringswerken starten op om 7 uur ’s morgens. Vanaf 22 uur start de aannemer met de markeringen. Alle werken zullen tegen maandag 15 juni rond 6 uur ’s morgens klaar zijn. Vanaf dan zal het kruispunt en de Brakelsesteenweg weer voor alle verkeer opengesteld worden en zijn de werken helemaal achter de rug.

Omleidingen

  • Net voor de Aardeweg is Brakelsesteenweg (N8) volledig afgesloten  voor alle gemotoriseerd verkeer.
  • Het autoverkeer (<3,5t) van Brakel naar Ninove volgt de omleiding via de Geraardsbergsesteenweg (N460), Nederhasselt, Denderhoutembaan
  • Het zwaar verkeer van Brakel naar Ninove volgt de omleiding via de Geraardsbergsesteenweg (N460) richting verkeersplein “Albatros” en de Expresweg (N45) naar Ninove.
  • De huidige omleiding (<3,5t) via de Outerstraat, de Kerkhofstraat en de Ziekhuizenstraat richting Brakel blijft tijdens deze werken van kracht.
  • Het verkeer van de Albertlaan dat terug richting Brussel wil dient bovenstaande omleidingen (via de Outerstraat en Nederhasselt) te volgen.
  • Het autoverkeer (<3,5t) van Brussel richting Brakel kan via de Centrumlaan, Vuurkruiserstraat, Geraardsbergsestraat en Preulegem.
  • Het zwaar verkeer van Brussel naar de Brakelsesteenweg in Ninove volgt de omleiding via de Expressweg (N45) richting de rotonde “Albatros” en de Geraardsbergsesteenweg (N460).

Bewoners van de Aardeweg en Eichem kunnen ontsluiten langs Appelterre via de Berrebroeckstraat en de Eichemstraat (ook op vrijdag 12 juni). In Appelterre zijn er gelijktijdig wegenwerken aan de gang in de Eichemstraat.

Er is nauw overleg omtrent de planning van beide werven en er wordt op toegezien dat de inwoners van de Aardeweg en omliggende straten en van Eichem, die gelegen zijn tussen de werf van Den Dollar en de werf van Appelterre, op geen enkel moment ingesloten geraken.

Tijdens de voorziene asfalteringswerken kunnen deze straten ontsluiten via de Berrebroeckstraat, die van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni ingericht wordt voor dubbelrichtingsverkeer. Er wordt ook parkeerverbod opgelegd zodat er uitwijkzones ontstaan om elkaar te kruisen in deze smalle straat.

Meer informatie omtrent de verkeerssituatie ter hoogte van Den Dollar tijdens de asfalteringswerken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/ninove.

Topartikels editie Ninove-Dender