Problemen voor Ajoin Music

Bart Van Den Borre “Beireken Ajoin” wil dat Ajoin Music van Aalstenaars blijft. Er is een tweestrijd om de naam en frequentie van Ajoin Music aan de gang.

Aalstenaar Bart Van Den Borre beter gekend als “Beireken Ajoin” en bezieler van Ajoin Music, nam vorig jaar een patent op de naam ‘Ajoin Music’. Hij wil zo voorkomen dat dit 100% Aalsters verhaal in vreemde handen zou komen. Ook Philippe Vangerven van City Music deed nadien hetzelfde bij het merkenbureau.

Bart Van Den Borre – ‘Beireken Ajoin’ liet in november 2014 het merk ‘Ajoin Music’ registreren als zijn eigendom. Van Den Borre zit al sinds jonge leeftijd in de wereld van de Aalsterse lokale radio’s en is een van de Aalsterse pioniers van carnavalsradio.

“Ajoin Music is mijn kind en concept. Het is iets van mij en van de Aalstenaars. Dit moet zo blijven. Als mede bestuurder van City Music heb ik meer en meer het gevoel dat de Aalsterse inbreng de laatste tijd minder en minder wordt. Geld is voor Van Gerven en City Music de enige drijfveer geworden. Ik voelde mij meer en meer aan de kant geschoven en in het belang van mijn carnavalsvereniging en de radio het ik beslist de naam Ajoin Music te laten registeren.”

Van Den Borre zegt dat hij verder kan rekenen op de steun van de Carnavalisten en het stadsbestuur. Iedereen weet in Aalst wie de bezieler is achter Ajoin Music. Laten we eerlijk zijn iemand die niet van Aalst afkomstig is en zich bovendien nooit actief heeft betrokken gevoeld bij deze stad zou dit nooit kunnen.

Toen Philippe Vangerven van City Music ontdekte dat Van Den Borre de rechten van Ajoin Music had laten deponeren, deed hij nadien hetzelfde. De eigendom van de naam wordt nu door beide partijen geclaimd. Vangerven laat verder weten dat hij met een doorstart van een carnavalsradio bezig is. De uitzendingen blijven echter zoals voorheen vanuit Ternat komen. Er wordt wel binnenkort verhuisd naar een gebouw aan Hertshage.

Ondertussen werd ook bekend dat de radiofrequentie van Ajoin Music 107,8FM werd verhuurd aan een nieuwe exploitant. Momenteel is nog niet bekend wie dit is en wat de plannen zijn met de radio.

Ajoin Music viert dit jaar zijn tiende editie, de vraag is op welke frequentie. Bart Van Den Borre heeft maar één wens en dat is dat Ajoin Music de zender van, door en voor de Aalstenaars blijft.