Ninove stuurt parkeerbeleid bij

Het vorig jaar ingevoerde parkeerbeleid van de stad Ninove wordt op een aantal punten aangepast.

De belangrijkste wijziging is een grotere flexibiliteit voor de bewonerskaarten in die zones waar de parkeerdruk het hoogst is. Zo wordt de zone van de Centrumlaan samengevoegd met de zone van de Beverstraat en Lavendelstraat en de zone van de Geraardsbergsestraat met de zone van het Savooiplein tot aan de Dam.

Op een beperkt aantal locaties worden in de stad zogenaamde parkeereilanden ingericht waar men niet langer met bewonerskaarten kan parkeren. Door de relatief goedkope bewonerskaarten (50 euro voor de eerste, 100 euro voor de tweede wagen) bleven veel parkeerplaatsen in de commerci√ęle wijken vaak bezet door bewoners, wat voor de handelszaken een re√ęel probleem vormde.

De Astridlaan wordt op vraag van de inwoners deels opgenomen in de blauwe zone. In Okegem en Denderwindeke worden tot slot zeer beperkte blauwe zones ingericht om tegemoet te komen aan de vraag van de handelaars naar parkeerplaatsen voor hun klanten. In Okegem gaat het om een vijftal plaatsen, in Denderwindeke om acht centraal op het dorpsplein en vier plaatsen aan de zuidkant van de dorpskern.

Voor de uitvoering van het beleid geldt opnieuw een overgangsperiode van een maand om de nodige signalisatie aan te brengen en de bewoners te informeren over de veranderingen.

Topartikels editie Ninove-Dender