Dilbeek brengt laatste groet aan Gregory Mertens

In Dilbeek hebben familie en vrienden een laatste groet gebracht aan de overleden voetballer Gregory Mertens (24). Net als heel wat  voetballers en fans uit alle hoeken van het land kwamen ook veel Dilbekenaren hun medeleven betuigen.

Dany Bertels, voormalig trainer van Gregory’s broer, stak de familie een hart onder de riem met de mooie woorden: ‘Christopher, je was de beste kapitein die ooit heb gekend. Wees nu diezelfde kapitein voor je familie.’

 In het rouwcentrum Baudewyns in Dilbeek kon gisteren van 14u30 tot 20 uur een laatste groet gebracht worden aan de overleden voetballer Gregory Mertens. De verdediger van Lokeren overleed vorige week maandag door een hartfalen tijdens een beloftenduel op het veld van RC Genk. De dood van de jonge belofte kwam ongemeen hard aan.

Het hele weekend stond in het teken van de goedlachse verdediger. Een minuut applaus, zwarte armbanden, voetbalshirts met zijn naam erop, tranen en huldeteksten: overal werd er op passende wijze eer betoond. Maar nergens bleef men zo verweesd achter als in Dilbeek.

‘Gregory werd door iedereen graag gezien’, zegt Dany Bertels, jeugdtrainer bij VC Groot Dilbeek. ‘Er zijn echt geen woorden voor. Eigenlijk is stilte veel meer op zijn plaats.’ Dany was jarenlang de trainer van Gregory’s broer Christopher en had een goede band met de familie.

‘Christopher was mijn kapitein bij de reserven. Samen met zijn broer zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld van Dilbeek. In tegenstelling tot Christopher werd Gregory al snel weggeplukt door Anderlecht. Maar dat weerhield hem er niet van om naar zijn grote broer te komen zien. Net als zijn ouders trouwens. Want ook al speelde Christopher op lager niveau, ze volgden steevast hun beide zoons. Iets wat ik altijd geapprecieerd heb.’

Dany speelde ooit nog voetbal met de oom van Gregory. ‘Ik kom net als zijn mama uit Bon Air. Al jaren heb ik een goed contact met hen. Het leek me dan ook niet meer dan normaal dat ik hen vandaag mijn medeleven kwam betuigen. Ik hoop dat ik hen toch een beetje steun heb kunnen bieden in deze donkere dagen. 

Rouwbrief Gregory