SBS De Lettertuin ruimt wijk Groeneweg op

De stad Ninove nodigde vorige week verenigingen, scholen, buurtcomités en vriendengroepen uit om een handje toe te steken om hun buurt weer wat mooier en properder te maken.

Voor de deelnemers voorzag de stad gratis vuilzakken, fluovestjes, afvalgrijpers en handschoenen. Het opgeruimde zwerfvuil werd op de vooraf afgesproken plekken verzameld zodat het kon opgehaald worden door de mensen van “Ninove nette stad”.

Tijdens de acties kregen de deelnemers als beloning voor het mooie werk van de stad een lekkere ontbijtkoek. Bovendien was er voor de groepen van minstens tien personen achteraf nog een mooie beloning te bekomen als dank voor hun enthousiasme. Voor een traject van minstens anderhalve kilometer was er een premie van € 50 en voor een traject van minimum drie kilometer een premie van € 100.

Op donderdag 23 april ruimden leerlingen van SBS De Lettertuin uit Ninove de straten rond hun vestiging op. Ze vulden in totaal 15 vuilniszakken met zwerfvuil dat ze in de wijk ‘De Groeneweg’ vonden.

Topartikels editie Ninove-Dender