Nieuwe voetbalschool

Begin 2015 werd in Ninove de nieuwe voetbalschool ALFA opgericht. De All Level Football Academy is ontstaan uit het enthousiasme, de motivatie en de passie voor het voetbal van drie gediplomeerde jeugdtrainers. Vanuit hun ervaring als jeugdtrainer bij diverse clubs zoals RSC Anderlecht, FC Brussels, KVK Ninove , Eendracht Winnik , … stelden ze vast hoe beperkt de basiskwaliteiten van vele jeugdspelers wel zijn. 

Vrij van selecties , ploegopstellingen en wedstrijdresultaten kunnen deze trainers zich focussen op het aanleren , verbeteren en onderhouden van basistechnieken als balcontrole, balaanname, inspelen, kaatsen, tweebenigheid, kopspel, balvaardigheid, passing, dribbel- en schijnbewegingen.

ALFA voorziet hiervoor iedere zondag van 10 tot 11.30 uur techniektrainingen op het kunstgrasveld te Pollare. Heel wat oefeningen zijn gebaseerd op de alom gekende Coervermethode. Er wordt getraind in kleine groepjes én volgens niveau. Iedere speler uit de leeftijdscategorie U6 tot en met U15 is welkom op deze trainingen. Ook jonge keepers kunnen terecht bij ALFA.Wekelijks worden er specifieke trainingsoefeningen voor keepers voorzien. Hiervoor is er een aparte keepertrainer aanwezig.

Van dinsdag 7 april tot en met donderdag 9 april 2015 organiseert ALFA ook een paasstage op het voetbalveld van Okegem. Inschrijven kan via www.alfavoetbalschool.be

Topartikels editie Ninove-Dender