Voordracht Volkstuin Ninove op andere locatie

De voordracht ‘Exoten : uitheemse planten en dieren in onze natuur’ die Volkstuin Ninove in samenwerking met Natuurpunt Ninove organiseert op zondag 29 maart ’15 gaat niet door in zaal De Roos maar wel in Taverne Ninof, Beverstraat 36 te Ninove.

Dat de weersomstandigheden nog niet echt uitnodigen om in de tuin te werken, laten de leden van Volkstuin Ninove niet echt aan hun hart komen. Zij maken van deze periode dankbaar gebruik om zich te laten informeren.

Zo liet Luc Herremans van het Weerstation Tollembeek hen begin maart kennismaken met de weerelementen en bezocht de vereniging op zaterdag 14 maart het witloofbedrijf van de familie Magnus te Brussegem.  De bezoekers kwamen er alles te weten, van witloofzaadje tot en met het witloof op het bord.

Wim Veraghtert van Natuurpunt Educatie zal op zondag 29 maart in Taverne Ninof (en dus niet in zaal De Roos zoals aanvankelijk gepland was) vanaf 10 uur meer uitleg geven over exoten, de uitheemse planten en dieren in de tuin. Wim zal het onder andere hebben over de  Nepalese duizendknoop, Chinese wolhandkrab en Nijlgans: exotisch klinkende namen van planten en dieren waarvoor u niet zover meer hoeft te reizen om ze te zien. Het zijn zogenaamde exoten die nu ook in de Vlaamse natuur voorkomen. In totaal gaat het intussen om honderden soorten. Wie en wat ze zijn, komt u op deze lezing te weten. 

 

Topartikels editie Ninove-Dender