Primavera opendeurweekend met 18de kevertreffen op zondag

De lente hangt in de lucht, tijd dus voor het jaarlijkse Primavera opendeurweekend van de Verenigde Handelaars Ninove (VHN).

Niet alleen op zaterdag 14 maart maar ook op zondag 15 maart (van 14 tot 18 uur) zijn de winkels in de Ninoofse binnenstad open. Op zondag komt daar nog eens het kevertreffen bij. Dan zullen de Freddy Files het stadscentrum opnieuw omtoveren tot een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van de Volkswagen Kever.

Wat in 1998 door Frederic Peeters voorgesteld werd als animatie bij het opendeurweekend is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal treffen waarbij Ninove overspoeld wordt door honderden liefhebbers van één van de bekendste auto’s ooit.

Ondertussen werd binnen VHN met enkele vrijwilligers, die zichzelf de Freddy Files noemen, een structuur opgezet wat resulteerde in een betere organisatie van het kevertreffen. Zo kiezen de organisatoren jaarlijks een onderwerp (een file, vandaar de naam Freddy Files), is er een Miss Freddy Files (Evy Hanskens heeft de eer deze titel te mogen dragen voor deze editie) en is er het speciaal ontworpen Witkapglas.

Dit jaar wil men de kevers van 1967 extra onder de aandacht brengen. ‘1967 is een heel speciaal jaar bij de productie van de Volkswagentjes geweest’, weet Frederic Peeters. ‘Heel veel speciale en unieke kenmerken werden dat jaar gebruikt, en dat slechts voor één enkel jaar.’

 Op de foto Miss Freddy Files 2015 Evi Hanskens met de Freddy Files.

Topartikels editie Ninove-Dender