Werken Den Dollar nog altijd op schema

Ondanks de slechte weersomstandigheden, hebben de werken aan het verkeerstriangel Den Dollar nog geen vertraging opgelopen. De werfzone bevindt zich momenteel tussen Q8 en de Aardeweg.

Nadat het asfalt verwijderd was, werd onmiddellijk begonnen met de aanleg van een dubbele riolering. Eén voor afvalwater en één voor regenwater. Terwijl de arbeiders soms letterlijk met de voeten in het water stonden, ging de aanleg verder zodat de buizen reeds op hun plaats liggen. Ondertussen werd de oude riolering uitgebroken en werden de woningen al aangesloten op de nieuwe riolering.

De voorbije dagen plaatste men de rioolputjes van het wegtracé en werd gestart met de aanleg van een eerste onderlaag. Indien de weergoden geen roet in het eten strooien, zal de vooropgestelde termijn van fase 6A ruimschoots gehaald worden, wat goed nieuws is. Alle handelszaken in de werfzone blijven steeds bereikbaar. (Foto’s : Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender