HELLEMONDEN laat dichtersstemmen uit Eerste Wereldoorlog opnieuw weerklinken

Gedichtendag, h√©t po√ęziefeest van Nederland en Vlaanderen, opent de Po√ęzieweek op de laatste donderdag van januari. In 2015 op donderdag 29 januari. Naar aanleiding hiervan presenteert Ninove het project HELLEMONDEN.

HELLEMONDEN is een po√ęzieparcours met dichtersstemmen uit de Eerste Wereldoorlog. Vonk & Zonen, de organisatie achter het project, noemt HELLEMONDEN ‚Äėeen originele manier om de tragiek van de Groote Oorlog te evoceren‚Äô. De toeschouwer legt op eigen tempo een parcours af langs 23 grafzerken, refererend aan de uniforme graven op soldatenkerkhoven. Aan elk graf is een gedicht van een oorlogsdichter te beluisteren. Niet enkel de bekende Engelse ‚Äėwar poets‚Äô komen aan bod, maar ook Belgische, Franse, Duitse, Roemeense, Egyptische, Italiaanse en Russische dichters. De gedichten van onder andere Guillaume Apollinaire, Wilhelm Klemm, Tristan Tzara, Daan Boens, Hafiz Ibrahim, James Sorley, J.H. Speenhoff en Giuseppe Ungaretti werden ingelezen door Gene Bervoets, Nigel Williams, Antoine Boute en Jobst Schnibbe. Elke bezoeker ontvangt gratis een fraaie krant, met daarin alle HELLEMOND-gedichten.

Praktisch

  • HELLEMONDEN van donderdag 29 januari tot en met zondag 1 februari 2015
  • Openingsuren: elke dag van 10 tot 17 uur – nocturne op donderdag 29 januari 2015 tot 22 uur
  • Opstelling: in en rond het oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6 te Ninove¬†
Topartikels editie Ninove-Dender