De Okkernoot eindwinnaar Solidariteitsklik

In België worden meer dan 200.000 mensen via voedselbedeling geholpen. De Carrefour hypermarkten nemen hiervan een deel voor hun rekening en schenken hun voedseloverschotten aan lokale verenigingen. Deze verenigingen met sociaal oogmerk, vaak lid van de Belgische federatie van Voedselbanken, verzamelen onverkochte etenswaren en herverdelen deze levensmiddelen onder de minstbedeelden.

Om hen een extra duwtje in de rug te geven, lanceren Hypermarkten Carrefour en de stichting Carrefour Foundation de ‘Solidaritieitsklik’.  Van 17 november tot 31 december 2014 riepen de teams van de hypermarkten hun klanten, medewerkers en websitebezoekers op om te stemmen op www.solidariteitsklik.be. Zo konden ze één van de 44 projecten steunen van een vereniging die voedselhulp biedt. 270.000 stemmen werden geregistreerd. De Carrefour hypermarkt van Ninove, die van bij de aanvang met groot enthousiasme vzw De Okkernoot heeft gesteund, sleepte met 54.914 stemmen de grootste dotatie in de wacht. Tot op het laatste nippertje bleef het spannend met het project De Kromme Boom van Carrefour Oostakker dat met 51.918 stemmen de tweede plaats behaalde.

’Bedankt aan al onze vrijwilligers, aan de medewerkers van Carrefour Ninove en aan iedereen die gestemd heeft’, reageert Pat Hamelrijck, voorzitter van de Okkernoot. ‘Hun stemmen hebben ons 30.000 euro opgeleverd. Met dat geld kunnen we onze solidaire dienstverlening voor personen met autisme uitbouwen door o.a. onze capaciteit in Denderwindeke te verhogen, sanitair te installeren en onze keuken te moderniseren. In die keuken bereiden we dagelijks 160 maaltijden, waarvoor ik ook graag de Voedselbanken wil bedanken.’ Ook Vincent Van Den Broeck, directeur van Carrefour Ninove, en Glen Debast, coördinator van het winnende project, deelden in de vreugde. Een overzicht van alle projecten met hun behaalde stemmen vindt u op solidariteitsklik.be.

Op de foto v.l.n.r. zie je Pat Hamelrijck (directrice De Okkernoot), Frank Penne (Directeur Marketing Hypermarkten Carrefour), Vincent Van Den Broeck (winkeldirecteur Carrefour Ninove) en Glenn Debast (Manager Beenhouwerij & Vis Carrefour Ninove, en projectleider Solidariteitsklik). 

Topartikels editie Ninove-Dender