Ninoofse bib start tijdens Voorleesweek met twee nieuwe initiatieven

Van 22 tot 30 november 2014 is het Voorleesweek, een initiatief van Stichting Lezen. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling en stimuleert de fantasie. Voorlezen opent nieuwe werelden. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen.

 De bib van Ninove start dan ook deze week met twee nieuwe initiatieven.

 De eerste nieuwigheid zijn de voorleesrugzakjes, die je achteraan in de jeugdbib vindt. Elke rugzak heeft een thema, en per thema selecteerde de bib de mooiste voorleesboeken. Verliefd zijn, jarig zijn, andere culturen, ziek zijn, sprookjes, verhalen over dieren, 
 voor elke jonge lezer en voorlezer wat wils.

Daarnaast blaast de bib het project  ‘Voorleesdagboekjes van Billy’ nieuw leven in. De Voorleesdagboekjes zijn gemaakt door auteur Kathleen Amant en werden verdeeld in de Ninoofse kleuterklassen. Het is de bedoeling dat ouders, grootouders, broers, zussen,
 voorlezen aan de kleuters en telkens het dagboek aanvullen. Wanneer het dagboek volledig is, krijgen de kleuters een cadeau in de bib.

Beide acties zijn een initiatief van Bibart, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Meer info over de campagne van de Voorleesweek vind je via www.voorlezen.be. Blijf op de hoogte van de activiteiten van de bib via www.facebook.com/bibninove.

Topartikels editie Ninove-Dender