Inhuldiging klaprozenveld met fakkeltocht

Op maandag 10 november, de vooravond van Wapenstilstand bouwt Ninove een veld vol keramieken klaprozen. Het veld is zowel een artistiek project als een krachtig symbool van protest tegen de waanzin van de oorlog. Het klaprozenveld wordt ingehuldigd met een fakkeltocht.

Een vijftigtal Ninovieters, verenigingen en scholen kochten de voorbije weken een keramieken klaproos ten voordele van de vzw ‘Klaprozen voor vrede’.

Op drie locaties wordt met de rozen een veld aangelegd: een klein veld van tien rozen aan het vredesmonument op het Kerkplein en aan de Sint-Theresiakerk, een perk van tachtig rozen aan het stadhuis (Centrumlaan).

Op maandag 10 november wordt het klaprozenveld ingehuldigd met een fakkeltocht. De bevolking wordt van harte uitgenodigd om mee op te stappen in de fakkeltocht en op die manier de boodschap ‘Nooit meer oorlog’ uit te dragen.

Het programma van maandag 10 november

  • vanaf 19.00 uur: bijeenkomst op de parking aan de Sint-Theresiakerk; er zijn fakkels te koop aan 3 euro 
  • 20 uur: start fakkeltocht onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Appelterre-Eichem; de tocht gaat van de Sint-Theresiakerk via het Kerkplein (pauze) naar het stadhuis
  • 21 uur: slotplechtigheid op de binnenkoer van het stadhuis: planten laatste klaproos, toespraken
Topartikels editie Ninove-Dender