Voetbaloverzicht : KSC Wolvertem met tien naar zege.

In derde klasse A kreeg FC Dender het talentvolle en jeugdige SK Londerzeel over de vloer. Dat de bezoekers in goede vorm verkeren uitte zich in de 0-2 voorsprong die het na een halfuur bij mekaar voetbalde. Terki kon op het uur milderen maar een punt zat er niet meer in.

KSC Grimbergen won met 1-0 van Turnhout. Zorbo scoorde na 25 min het doelpunt van de overwinning. Kamneng werd in de slotfase nog uitgesloten.

KSC Wolvertem kon eindelijk nog eens winnen. Bouwmeester opende de score na 20 minuten. Net voor de rust kwam Wijgmaal langszij vanop de stip. Seconden later werd Jennart uitgesloten na een fout op Poukens. Wolvertem liet dat niet aan zijn hart komen en uitblinkers Bouwmeester en Cortvriendt zetten Bastin naar de 2-1. Met nog een halfuur te spelen telde Bouwmeester Wijgmaal helemaal uit met zijn tweede doelpunt van de middag. Ruim in blessuretijd scoorde Chairi de 3-2.

Ternat behaalde een broodnodige zege tegen Rode De Hoek. Sleewaegen en Spotbeen waren de doelpuntenmakers van dienst. Allonsius milderde van op de stip maar de 1-2 overwinning kwam niet meer in gevaar. VK Liederkerke bleek een maatje te sterk voor BX Brussels. Opvallend feit is dat het na 70 min nog 0-0 stond. Nadien zetten Vandegucht, Desaegher en Coenen de 3-0 op het bord. BX lukte in het absolute slot nog de eerredder.

Relegem en Hekelgem profiteren.

In tweede provinciale C haalde BOKA United het met 1-0 van SK Leeuw. RongÚre scoorde op voorzet van Van Elslander maar ondanks druk kon SK Leeuw het eerste verlies van dit seizoen niet afwenden. Asse-Zellik zorgde voor dé uitslag van de dag. Het won met 1-2 van koploper Kester-Gooik. Henriette bracht K-G in het begin van de wedstrijd op 1-0. De Coninck lukte de gelijkmaker en na de rust maakte Van Elewijck de winning-goal.

Relegem won voor de achtste keer op rij en nadert tot op Ă©Ă©n punt van leider Meise, dat zelf 2-2 gelijk speelde op het veld van SK Steenhuffel. Op het veld van Ritterklub maakten na rust Amanchbar en Lingier een achterstand ongedaan. Hekelgem kwam op het veld van Mollem (zie foto) in de eerste helft niet tot scoren maar na een rode kaart voor thuisspeler Mergan prikten de bezoekers vier keer.

Topartikels bij Goeiedag.be