Openingsweekend 20 jaar cultuurcentrum en bibliotheek

In 2014 bestaan zowel Cultuurcentrum De Plomblom als de bibliotheek 20 jaar. Deze verjaardag wil men in Ninove niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Tal van jubileumactiviteiten, onder de noemer ‘Cultuur de Lux’, staan gedurende heel het jaar op het programma. Zo wordt het culturele seizoen dit weekend op gang getrokken met twee unieke projecten, voor jong en oud.

De LSP BAND met als bezieler de geboren Ninovieter Firmin Timmermans palmde in de jaren ’80 en ’90 Vlaanderen in met een slimme mix van muzikale hoogstandjes, humor en bekende gasten. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van CC De Plomblom en de Bib gecombineerd met de première van hun ‘On the Road Again’ ontstond het idee om op zaterdagavond 4 oktober eerst lokaal talent, jong en minder jong, samen te brengen en vervolgens het concert af te ronden met de succesvolle oude formule van de LSP BAND. Een formule die bij heel wat muziekliefhebbers blijkt aan te slaan, want het concert is al een tijdje uitverkocht.

Voor families met kinderen organiseert het cultuurcentrum samen met de bibliotheek op zondag 5 oktober van 13 tot 18 uur een eerste Ninoofse editie van SuperVlieg. SuperVlieg is theater, circus, muziek, dans en beeldende kunst om zelf mee te experimenteren of om zalig te genieten voor volwassenen én kinderen samen. SuperVlieg bezet alle locaties in en rond het cultuurcentrum en de bib.

Meer info en het exacte programma vind je op www.supervlieg.be . Tickets via CC De Plomblom (Graanmarkt 12 – 9400 Ninove – 054 34 10 01 – ccbalie@ninove.be)

Topartikels editie Ninove-Dender