’t Zonnetje verhuisde naar Peizegem (+ foto’s)

Gisteren opende kinderdag verblijf ’t Zonnetje zijn deuren in een volledig verbouwd pand aan de Nieuwbaan in Peizegem. Het voormalig schoolgebouw werd door medewerkers van Infano (het vroeger Breugelkind) in drie maanden tijd volledig aangepast aan de noden van een modern kinderdagverblijf.

18 kindjes worden er opgevangen door een ploeg van vijf lieve dames. Op termijn kan dat aantal uitgroeien tot 36. Bovendien start op de bovenverdieping een buitenschoolse opvang voor 42 jonge kinderen vanaf 3 jaar. Die gaat als ’t Maantje door het leven.

Tot voor kort huisde ’t Zonnetje in een gebouw aan de Reedijk maar dat voldeed niet langer aan de normen van Kind en Gezin. De gemeente verhuurt het gebouw tegen een symbolische euro en is erg opgetogen met het resultaat van de verbouwingen.

Op de plechtige opening voerden schepen van onderwijs Steven Elpers, Infano-voorzitter Fred Dielens en burgemeester Eddie De Block het woord. Zij knipten ook samen het lint door. Ondertussen hadden de grootste pagadders al bezit genomen van de speeltuigen in de buitenspeeltuin.

Aanwezig waren ook Dirk en Tina Legroux met hun kleine spruit Imare, de eerste Peizegemse ‘klant’ van ’t Zonnetje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be