Heilige Harten Secundair blaast bellen voor recht op onderwijs

Heilige Harten Secundair liet op vrijdag 3 oktober de schoolbel extra lang rinkelen. Ook bliezen de leerlingen zeepbellen. Met deze ludieke actie wilden leerlingen en leerkrachten aan de wereld tonen dat er dringend iets moet veranderen.

De miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot basisonderwijs verdienen hun aandacht, vinden ze. Het recht op onderwijs, overal en voor iedereen, is één van de Millenniumdoelstellingen die tegen 2015 zouden moeten gerealiseerd worden.

Er is ondertussen al heel wat vooruitgang geboekt op dat vlak, maar er zijn wereldwijd nog steeds 57 miljoen kinderen die niet naar school (kunnen) gaan.

Naar aanleiding van de Internationale dag van de leerkracht op zondag 5 oktober, schreven de leerlingen van de leerlingenraad een hartverwarmend gedicht en boden hun leerkrachten een zakje truffels aan.

Met dit gebaar willen zij niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers zetten. Alle leerkrachten en leerlingen vinden het ook belangrijk om oog te hebben voor de situatie in heel wat andere landen.

Topartikels editie Ninove-Dender