Directeur Vijverbeek loopt Ironman Barcelona in besttijd

Tom Vancutsem (42), directeur van de basisschool Vijverbeek in Asse, liep zondag de Ironman in Barcelona in een persoonlijke besttijd van 10 uur, 33 minuten en 38 seconden. 

Vancutsem deed al eerder mee aan de Ironman in Nice (2012) en Zurich (2013). Tot zondag stond zijn besttijd op 11 uur en 18 minuten. Het was zijn ambitie om die beste tijd scherper te stellen.

Vancutsem triatlon2In Barcelona zwom hij de 3,8 km in 1u25’42”, fietste de 180 km in 5u09’52” en liep de marathon in 3u53’16”. Met dat mooie resultaat eindigde hij op plaats 143 in de reeks ‘mannen 40-44’ en op plaats 653 in de algemene uitslag.

Tom’s deelname werd gekaderd in het gezondheidsbeleid van Vijverbeek en dus kwamen de leerkrachten en leerlingen de voorbije weken op de proppen met verschillende Ironman-uitdagingen om geld in de lade te brengen voor de aankoop van meer bewegingsmateriaal.

Naast de ice bucket challenge van het vijfde leerjaar legden de leerlingen van het derde leerjaar de afstand van 180 km af op wieltjes. Het vierde leerjaar zwom een afstand van 3,8 km.

De kleuters maakten een ketting van 113 km sportieve tekeningen (een tekening per 2 km die de directeur aflegde).

De twee zesde leerjaren (op de foto onder) liepen donderdag in estafette een marathon op de Finse piste achter de school.

Vancutsem was een van de vijf individuele atleten van Pa-Tri-Jot, het Pajottenland Triatlon Team, die deelnamen aan de volledige Ironman. Pa-Tri-Jot zakte met 25 mensen af naar de Cataaanse hoofdstad.

Vijverbeek triatlon

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk