85ste jaargang Volkstuin Ninove

Volkstuin Ninove is een enthousiaste groep van 112 tuinliefhebbers die op zondag 26 oktober 2014 aan de 85ste jaargang begint. De leden tuinieren met hart en ziel en beschikken over een eindeloze kennis van de tuin die ze graag delen.

Tijdens de startvergadering is er niet alleen mogelijkheid om in te schrijven voor het werkjaar 2014-2015 maar zal voorzitter André Van Assche, geïllustreerd met foto’s, de uitslag bekend maken van de hofprijskamp 2014. Nieuw dit werkjaar is de mogelijkheid voor mensen die geen tuin hebben aan de eigen woning, om ook aan te sluiten. In 2015 gaat de stad Ninove namelijk volkstuintjes aanleggen zodat het zeker ook voor mensen die een perceel gaan bewerken interessant is om zich aan te sluiten.

Vanaf zondag 26 oktober 2016 tot en met zondag 26 april is er maandelijks een samenkomst met naast voordrachten een gezamenlijke aankoop aan voordelige prijzen van o.a. meststoffen, pootaardappelen, plantajuin, insectengaas, sproeistoffen en zaden, een ruilbeurs na elke vergadering en eind juni, begin juli 2015 een tuinbezoek met tips in het kader van de hofprijskamp (voor de leden die het wensen).

Inschrijvingen en Inlichtingen i.v.m. Volkstuin Ninove : andre_vanassche@telenet.be ,  aanvraag en inschrijving voor een volkstuintje : Marijke De Paepe, diensthoofd leefmilieu, Centrumlaan 100 in Ninove – 054 31 33 08 – leefmilieu@ninove.be .

Topartikels editie Ninove-Dender