Da’s dan één euro alstublieft

‘De mensen kennen meestal de naam van mijn café niet,’ zegt Marie-Louise (Wisken) Vergaelen (73). Nadat haar moeder Finne Verheyden 50 jaar lang café had gehouden, zet Marie-Louise haar Café De Garage verder. Eerst als hulp van haar moeder, nadat zij in 2005 overleed alleen.

Wat is er dan zo speciaal aan Café De Garage? ‘Ik heb er niks aan veranderd,’ zegt Wisken. En inderdaad: het interieur is ongewijzigd gebleven maar dat zijn ook de prijzen: een pintje of een Op-Ale kost er niet meer dan een euro, een blonde Affligem 1,5 euro.

De Garage is het stamlokaal van de wielertoeristen ‘Van Zes tot Zeven’, van de vogeltjeskwekers van De Witte Valk en van de zangers van De Bie.

‘Ik kan niet stoppen met mijn café,’ zegt Wisken, ‘ik zou dat teveel missen: het plezier, de klanten. Sommige zijn precies familie’. De Garage heeft zo zijn vaste stamgasten die er elke dag terecht kunnen behalve op woensdag want dan gaat Marie-Louise dikwijls naar de markt in Merchtem.

En haar beste herinnering? ‘De dag dat wij de 90ste verjaardag van mijn moeder hebben gevierd. Heel plezant!’ O ja, waar vind je Café De Garage? In de Gasthuisstraat 74, tegenover de ‘garage’ van Transport Verdoodt.