Stroompanne in wijk Groeneweg

In de Vlierlaan, een straat die deel uitmaakt van de wijk Groeneweg in Ninove, kregen de bewoners op woensdag 27 augustus al een voorproefje van wat het is om gedurende uren zonder stroom te moeten leven. 

‘Omstreeks 15 uur ondervonden wij problemen met de elektrische toestellen in huis’, vertelt Chico Ghijssels.

‘De maatschappij werd hiervan op de hoogte gebracht. Arbeiders zochten uren lang naar de oorzaak maar zonder resultaat. Om 20 uur zat de ganse straat zonder stroom. Nadat alle woningen waren gecontroleerd werden metingen uitgevoerd langsheen het voetpad.’

‘Op een plaats waar in het verleden al werken werden uitgevoerd, stelden de arbeiders storingen vast. Een graafmachine werd erbij gehaald en daar zat de oorzaak van de stroompanne. Omstreeks 1 uur konden alle bewoners opnieuw het licht in hun woning aansteken.’

Topartikels editie Ninove-Dender