Achtste Grote Vlinderweekend

Vandaag en morgen tellen vrijwilligers op vraag van Natuurpunt en Natagora vlinders in hun tuin. Op 2 en 3 augustus 2014 wordt immers het achtste Grote Vlinderweekend georganiseerd.

Deze natuurverenigingen roepen iedereen op om gedurende een zonnig halfuur de vlinders in de tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be.  Op basis van die gegevens willen de organisatoren de toestand van onze vlinders jaar na jaar opvolgen.

Omdat sommige soorten meer gebonden zijn aan de specifieke omstandigheden in onze natuurgebieden kan je tijdens de vlinderwandeling van Natuurpunt Ninove op 3 augustus onder leiding van Wouter Mertens meer leren en ontdekken over vlinders en hun leefgewoonten. 

Praktisch :

Op zondag 3 augustus 2014 om 14.00 uur.
Afspraak aan de Venebroeklosweg in Ninove, ter hoogte van het kruispunt Den Dollar aan de Elisabethlaan.

Meer info: Wouter Mertens, wouter.mertens@natuurpuntninove.be of 0495 68 89 33.

Topartikels editie Ninove-Dender