Merchtem blijft feestgemeente op dinsdag en woensdag

Nu we de maand augustus hebben aangesneden, komt Merchtem kermis reeds om de hoek gluren. Maar eer het zover is valt er nog heel wat te beleven aan het August De Boeckhuis of op de wekelijkse markt.

Vorige dinsdag was er Zomer op de Kiosk (zie artikel elders op onze site) en woensdag bezochten het Merchtems Volks Theater de wekelijkse markt met Prinses Nathalie van Steltelopia. Met haar gezelschap deed zij een beroep op kinderen en volwassenen om haar te helpen bij het doen van haar inkopen.

De laatste geanimeerde marktdag volgt op woensdag 6 augustus met accordeonist Willy De Block en op dinsdag 5 augustus, een dag vroeger dus, is er een nieuwe Zomer op de Kiosk.  Stipt om 19 uur start de kinderdisco.

Dj Johan en de mensen van ‘t Merchtems volkstheater leren de kinderen, ouders en grootouders dansen op bekende en minder bekende (kinder)liedjes. Daarna om 20 u worden we getrakteerd op een zomers concert door  K.H. St-Cecilia Merchtem. De bar wordt deze maal opengehouden door  het  Willemsfonds Merchtem.

De laatste zomerkiosk op dinsdag 12 augustus om 19 uur staat helemaal in het teken van een andere Merchtemse trots: dansgroep Gembada. Zij zullen enkele nummers brengen en proberen iedereen op de dansvloer te krijgen. Reden genoeg om de laatste zomerkiosk van 2014 niet te willen missen. En dan … even naar adem happen en de kermiskleding alvast klaar leggen.

En o ja, kan de mevrouw of de mijnheer die na de Zomerkiosk van vorige dinsdag, allicht per vergissing, zes nieuwe terrasstoelen meenam die misschien terugbezorgen aan het gemeentebestuur?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be