WTC De Torenspurters sluiten fietsweek af met beklimming van de Mont Ventoux

Na een voorbereiding van ruim een jaar begonnen 16 Torenspurters op zaterdag 28 juni aan een tocht richting Mont Ventoux. Verdeeld over zeven etappes overbruggen ze de ruim 1000 km om op vrijdag 4 juli aan te komen op de top van de ‘Reus van de Provence’.

Wielertoeristenclub De Torenspurters trekt wel om de vijf jaar naar Mallorca om er te gaan fietsen en organiseert jaarlijks met Pinksteren een fietsdriedaagse maar een initiatief van deze omvang was geleden van 1987. Toen trokken ze met de fiets naar Alpe d’Huez.

‘Voor dit project hebben we ons goed voorbereid door in het voorjaar lange ritten te fietsen naar de Ardennen, Nederland en Frankrijk’, vertelt voorzitter Rudy Tuypens. ‘Onze laatste grote training was onze driedaagse met Pinksteren waar elke dag 170 km gefietst werd.’

Dagelijks brengen de deelnemers verslag uit en zijn er sfeerbeelden te bekijken op www.facebook.com/WTC.De.Torenspurters

Topartikels editie Ninove-Dender