Lebbeekse schepenen pronken met Opwijkse kleren

De goede verstandhouding tussen Opwijk en Lebbeke leidde recent tot een kleine verhuis van ‘processiekleding’ van de Sint-Paulusgemeente naar buurgemeente Lebbeke. Daar trekt op 17 augustus ‘De Terugtocht’ (een historische evocatie van de terugtrekking van het Belgisch leger in 1914) door de gemeente.

Bij die gelegenheid wordt de Grote Plaats (aan de kerk) in Lebbeke aangekleed in Belle Epoquestijl.

Tijdens de voorstelling van dit evenement staken de leden van het Lebbeekse schepencollege zich alvast in aangepaste kledij, namelijk die van de Sint-Pauluspaardenprocessie en meer bepaald van de groep ‘Broederschap’ (zie foto)

Het programma op 17 augustus loopt van 13 tot 18 uur op de Grote Plaats in Lebbeke met de stoet, een prijs voor het mooiste kostuum in Belle Epoquestijl, oldtimers, volksspelen, oorlogsmarsen door het Fanfareorkest Lebbeke en natuurlijk de stoet die doorheen Lebbeke strekt.