Op schattenjacht in de bibliotheek

Nog tot 30 augustus kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders, grootouders, broers, zussen, vriendjes,… tijdens de openingsuren van de bib van Ninove speuren naar de ‘schatten van Vlieg’. Een schattenjacht die kinderen meer goesting wil geven in cultuur. Wie deelneemt en de schat vindt, maakt kans op leuke prijzen.

Elke deelnemer die de schat vindt, krijgt zijn eigen ontwerpkit om er een droomplek mee te bouwen. Dit plekje kunnen ze voor 1 september naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg, de Sint-Romboutstoren in Mechelen, brengen of uploaden op UiTmetVlieg.be. Een jury kiest de leukste plek eruit. Een architect bouwt de droomplek van de winnaar en wel zo groot dat hij of zij er zelf in past.

Naast deze prijs schenkt de stad tickets voor Supervlieg, later dit jaar. De zoektocht is namelijk de aanloop naar het Supervliegfestival, dat zal doorgaan op 5 oktober dit jaar. Supervlieg is een cultureel festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het wordt georganiseerd door de bib en cultuurcentrum De Plomblom.

Topartikels editie Ninove-Dender