Wateroverlast in Brussegem en Ossel (+ foto’s)

Nadat donderdagnacht kelders en garages onderliepen in Opwijk (o.m. in de Nanovestraat en de Kalkestraat) kregen zondagnamiddag Brussegem en Ossel af te rekenen met wateroverlast. Ter hoogte van het Kasteel Wolvendael en het melkveebedrijf Van den Eynde (dicht tegen de grens met Meise) liep het water van de beek over de straat. Al snel stond er op het diepste punt bijna een meter water.

Ook in de Poverstraat  in Ossel waren er wateroverlast en modderstromen. De gemeentediensten, de politie van de zone AMOW en de brandweer van Asse kwamen ter plaatse om het onheil te keren. Schepen van openbare werken Paul Van Den Eynde kwam ter plekke en liet de rioolkolken openen om het water sneller te kunnen afvoeren. De Nieuwelaan moest een tijd lang afgesloten worden voor alle verkeer.

Ter hoogte van de Vijlststraat reed een splinternieuwe BMW zich vast in het wassende water. M%et groot materiaal werd de wagen uit het water gesleept. Ook een verdwaalde wielertoerist (Hoe sterk is de eenzame fietser?) waagde zich met zijn rijwiel tot aan het punt waar hij niet meer verder kon en dan maar van de nood een deugd maakte door foto’s met zijn gsm te maken. De familie Van den Eynde haalde een tractor met laadschop van stal om de situatie te kunnen verkennen.

Hier en daar drong het water garages en woningen binnen en moesten de bewoners noodgedwongen grijpen naar laarzen en poetsmateriaal. Mannen van het gemeentepersoneel kwamen ter plaatse om het wegdek na het wegtrekken van het water schoon te maken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be