De Donderdagen schuiven met programma

De Donderdagen hadden voor deze week Cie Balltazar geprogrammeerd, maar het gezelschap heeft alle zomervoorstellingen geannuleerd wegens een ernstige blessure van acteur Hans Vanwynsberghe. Circlou zou op 7 augustus De Donderdagen opvrolijken in een ‘double bill’ met Hopla Circus, maar is zo vriendelijk om zijn agenda overhoop te gooien en al op donderdag 10 juli naar Ninove af te zakken.

In zijn voorstelling ‘Voltica’ neemt het Limburgse circuskoppel Bert Loenders en Frederique Snoeks de toeschouwers mee naar het begin van de vorige eeuw, toen vliegen nog een kunst was. Op grote hoogte, gepakt en gezakt met tandwielen, kettingen, propellers en een vliegbril én met medewerking van het publiek testen de twee hun grote uitvinding. Spectaculair, dolkomisch en adembenemend.

De organisatoren bundelen het straattheater van Circlou met de muziek van De Valse Teefjes tot een totaalprogramma in het kader van de Vlaamse Feestweek. De Valse Teefjes zijn een twintigtal kleurrijke madammen met veel noten op hun zang. Ze zingen bekende songs in een verrassend dialectkleedje: van het Gents via het Aalsters over het Brussels naar het Oostends tot het Kempisch om te landen in het Zeveneeks. ‘Konteverkiert!’ is een meeslepende en ondeugende show met een theatrale flair.

Green Rhino sluit de avond op het Twijnsterplein af met rockcovers. 

De stad organiseert deze feesteditie i.s.m. de vzw NEP.

Praktisch :

  • Circlou / De Valse Teefjes op donderdag 10 juli vanaf 19 uur op de Graanmarkt / Twijnsterplein
  • Circlou speelt ‘Voltica’ om 19 uur en om 21 uur. Tussendoor (19.45 uur) brengen De Valse Teefjes ‘Konteverkiert!’. Om 21.45 uur sluit Green Rhino de avond af met rockcovers.
  • Alle voorstellingen zijn gratis.
  • Bij regenweer gaat de voorstelling door in cc De Plomblom
  • Info: dienst cultuur, Oudstrijdersplein 6, 9400 Ninove, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be
Topartikels editie Ninove-Dender