72ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

Na de voetbalgekte gaat de aandacht bij heel wat sportliefhebbers naar de koers met natuurlijk de ontwikkelingen in de Ronde van Frankrijk maar ook naar… ‘De Grote Koers van ’t stad’.

De Grote Prijs Beeckman-De Caluwé is een wielerwedstrijd voor eliterenners met contract georganiseerd door Denderclub Ninove. Het startschot van deze wedstrijd weerklinkt op donderdag 24 juli om 14 uur op het Stationsplein, de aankomstlijn ligt een beetje verder in de Astridlaan.

De wedstrijd is 169 km lang verdeeld over 13 ronden van 13 km. Vorig jaar tekenden niet minder dan 172 renners het startblad. Het Franse talent Arnaud Démare voegde zijn naam toe aan de erelijst.

Deze koers draagt de naam van twee legendarische Ninovieters die ooit furore maakten in het wielrennen.

Kamiel (Boerke) Beeckman (1910-1994) was renner van 1935 tot 1953 en in het peloton gekend als het noeste krachtige werkpaard. Aan zijn naam zijn legendarische verhalen verbonden, ondermeer uit de Ronde van Vlaanderen.

Edgard De Caluwé (1913-1985) koerste van 1933 tot 1947 en was ooit een toprenner op internationaal niveau met heel wat mooie overwinningen op zijn erelijst.

Topartikels editie Ninove-Dender