Nu al zenuwachtigheid voor gemeenteraadsverkiezingen van 2018

Kort na de Europese, federale en regionale verkiezingen van 25 mei 2014 liet stemmenkanon Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) optekenen dat hij zich voortaan nog meer op Ninove wil focussen. Hij gaat wel aan de slag als Vlaams parlementslid maar eind 2014 dient hij zijn ontslag in als nationaal partijsecretaris. Met zijn Forzaproject wil hij stilaan maar zeker de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voorbereiden.

Open VLD Ninove nuanceert het succesverhaal van Guy D’Haeseleer. ‘De score van het Vlaams Belang is in Ninove duidelijk gerelateerd aan de persoonlijke populariteit van hun lokale boegbeeld Guy D’haeseleer en dus niet zozeer aan de sterkte van de partij en andere kandidaten. Die nuances beletten evenwel niet dat alle andere partijen, inclusief de onze, zich ernstig moeten bezinnen over hoe ze in Ninove extreemrechts kunnen indijken’, aldus Stijn Vander Elst, voorzitter van Open VLD Ninove. ‘EĂ©n ding willen we als Open VLD Ninove duidelijk maken: Guy D’haeseleer daagt ons uit en wil in 2018 de sjerp veroveren. Wij kunnen hem garanderen dat we de handschoen zullen opnemen en ons als liberalen 100% zullen mobiliseren om die strijd aan te gaan met hem en Forza Ninove en dit onder leiding van ons boegbeeld en toekomstig burgemeester Tania De Jonge.’ 

Topartikels editie Ninove-Dender