Hongaarse gemeente Deszk wint Prijs Toerisme 2013

László Király, burgemeester van de Hongaarse gemeente Deszk, en zijn schepen Józsefné Schultz mochten op maandag 23 juni uit handen van VVV Ninove de Prijs Toerisme 2013 in ontvangst nemen. Met een smoes werden ze naar Ninove gelokt. Groot was dan ook hun verbazing toen ze in café Culture Pub vernamen dat ze namens hun gemeente deze prijs in ontvangst mochten nemen.

Sinds 1989 reikt de ‚ÄėVereniging voor Vreemdelingenverkeer‚Äô de Prijs Toerisme uit met als doel initiatieven genomen ter bevordering van het toerisme in Ninove te belonen. Dit jaar mocht voorzitter Yvan Roelandt niet minder dan zeven kandidaturen ontvangen. De genomineerden waren de Hongaarse gemeente Deszk waarmee de stad Ninove sinds 2003 vriendschappelijke banden onderhoudt, Archief Appelterre, Karnavalraad Ninove, Ninofmedia, Ronde Tafel Ninove, Sigmond Ghijssels en het barbecueteam Wettels on Fire. De leden van VVV Ninove kozen uiteindelijk voor Desk als bekroning van 10 jaar vriendschap, uitwisselingen, culturele en toeristische samenwerking. Tegelijk wil men met deze prijs de samenwerking tussen Ninove en Deszk in de toekomst verder uitbouwen.

Topartikels editie Ninove-Dender