Wisselbekers carnavalsstoet 2014 uitgereikt

Pascal Carael, voorzitter van de Ninoofse karnavalraad, mocht gisteren in buurthuis ’t Kouterken in Okegem aan zijn broer Chris Carael, voorzitter van NKKV De Zjielen, de wisselbeker overhandigen als winnaar bij de groepen met praalwagen. De Zjielen, al 31 jaar actief als carnavalsgroep in Ninove, haalden het voor Nie Geweun en Don Jo.

De veelvraat van de voorbije editie is ongetwijfeld N.K.V. Wel Bestetj. De groep won de Don Augustprijs, de publieksprijs en werd eerste bij de groepen zonder praalwagen. In die categorie lieten ze o.a. Van ’t Alverdrau Donker en Skief Gezoopen achter zich. Bart Baten, al 11 jaar voorzitter van Wel Bestetj, mocht in naam van zijn vereniging de trofee in ontvangst nemen.

Een bijzonder woord van dank ging ook nog naar NKV Spasjezot, de groep die niet deelnam aan de competitie maar de prinsenwagen begeleidde. Volgend jaar kunnen zij opnieuw aantreden in de competitie.

Topartikels editie Ninove-Dender