Retailcentrum in Outer komt er waarschijnlijk niet

De bouw van een retailcentrum tegenover de vestiging van Aveve aan de N8 (Brakelsesteenweg) in Outer komt er naar alle waarschijnlijkheid niet. Inzake ruimtelijke ordening was dit dossier al rond maar het stadsbestuur had fundamentele vragen bij de ontsluiting ervan door twee rotondes kort na elkaar.

‘We konden het dossier enkel nog inzake mobiliteit tegenhouden’, aldus een tevreden Wouter Vande Winkel, schepen van Mobiliteit (Groen). ‘Op de Regionale Mobiliteitscommissie konden we succesvol aantonen dat de komst van het retailcentrum de doorstroming op de N8 ernstig zou bemoeilijken.’

Of het dossier daarmee werkelijk volledig van de baan is, is nog niet zeker. De projectontwikkelaar kan nog altijd een nieuw dossier indienen met een alternatief voorstel.

Topartikels editie Ninove-Dender