KVLV Ninove geniet van Whizzz Bang ! …, een voorstelling over de Eerste Wereldoorlog

De leden van KVLV Ninove verzamelden op maandagnamiddag 10 februari in Hof ter Beke te Nederhasselt waar ze samen genoten van de voorstelling ‘Whizzz Bang !’ gebracht door Leen Persijn en Eddy Peremans.

‘Whizzz Bang !…’ is een term uit de Groote Oorlog die oorspronkelijk toegeschreven werd aan het geluid van obussen uit Duitse 77 mm kanonnen. De naam was afgeleid van het feit dat de granaten, afgevuurd vanuit veldartillerie, sneller dan de snelheid van het geluid vlogen.

In deze productie speelt Leen Persijn de kleindochter van een verpleegster in de Groote Oorlog.

Samen met Eddy Peremans brengt zij naast bekende en minder bekende liederen uit de eerste wereldoorlog, ook speciaal voor deze productie geschreven, beklijvende nummers. Voor de teksten heeft Annie Van Keymeulen gezorgd, zelf kleindochter van een oud-strijder. uit de eerste wereldoorlog.

Topartikels editie Ninove-Dender