Maggie De Block eerste minister?

In een nieuwe peiling naar de populairste politici in België, blijft Maggie De Block (met 68 procent) stevig aan de leiding in Vlaanderen. Ze loopt zelfs een procentje uit op Kris Peeters (64 procent) en handhaaft haar voorsprong op Bart De Wever (60 procent).

Honderd dagen voor de verkiezingen blijft Maggie dus in pole position. De peiling werd uitgevoerd in opdracht van VTM en De Morgen. Aan Waalse kant waren RTL en Le Soir opdrachtgevers.

Op de website van RTL wordt Maggie zelfs genoemd als mogelijk kandidaat voor de post van eerste minister: ‘La secrétaire d’Etat à l’asile se place toujours devant les deux mastodontes, Kris Peeters (ministre-président flamand) et Bart De Wever. De quoi en faire une candidate crédible au poste de Premier ministre?’

Wie ‘Kroost’ op TV heeft gezien, weet dat Maggie daar stoïcijns kalm bij blijft. ‘We zullen wel zien, zeker?’