Agressieve reacties verontrusten de meerderheidspartijen

Het al dan niet verlenen van een vergunning voor de inrichting van een  islamitisch cultureel centrum langs de Edingsesteenweg in Meerbeke houdt sommige Ninovieters al een tijdje bezig.

Nadat op de laatste gemeenteraad bekend geraakte dat het stadsbestuur geen beroepsprocedure meer aanspant tegen de komst van het centrum, besloot Forza Ninove (Vlaams Belang) dit wel te doen. De partij van Guy D’haeseleer voerde de druk op door o.a. schepen Tania De Jonge te overladen met alle zonden.

Het gevolg bleef niet lang uit. Op de sociale media voelden heel wat stuurlui zich geroepen om het stadsbestuur de volle laag te geven en hen zelfs met de dood te bedreigen. De meerderheidspartijen reageren geschokt en vragen alle gebruikers van sociale media en ook de beheerders van nieuwssites om het gezond verstand te gebruiken.

Topartikels editie Ninove-Dender