Ferdi Van Den Haute Classic

Ninovieter Rik Haelterman is als fervent wielerliefhebber regelmatig betrokken bij de organisatie van fietsevenementen.  Op 1 mei organiseert hij in Zandbergen een eerste keer de Ferdi Van Den Haute Classic. In eet- en praatkaffee d’Afspanning te Denderwindeke kwam Rik met zijn bestuursleden voor het eerst samen met gewezen prof Ferdi Van Den Haute en werd een stand van zaken gegeven.

De Ferdi Van Den Haute Classic maakt deel uit van de Coppa Grinta, een driesterrencircuit van toertochten. Dit betekent dat de organisatoren garant staan voor een uitdagend parcours, een goede bevoorrading en degelijke faciliteiten voor de deelnemers. Bovendien promoten ze de campagne ‘Ik fiets proper’.

Op woensdag 23 april en op donderdag 1 mei brengt de organisatie hulde aan Ferdi Van Den Haute die zijn naam verbond aan deze piepjonge ‘Classic’ en aan Rik Van Looy, het idool van voorzitter Rik Haelterman.

Start- en aankomstplaats van de Ferdi Van Den Haute Classic wordt een tent op de parking van café Eldorado, Lindeveldstraat 30 in Zandbergen. Er zijn fietstochten op de weg van 25, 50, 75 en 100 km en mountainbiketochten van 30 en 50 km. Van het inschrijvingsgeld gaat een gedeelte naar de Vlaamse Liga tegen Kanker.

Alle info op www.ferdivandenhauteclassic.be

V.l.n.r. op de foto : hoofdsponsor Marc Mertens (Geraardsbergse Bandencentrale), Voorzitter Rik Haelterman, Roger Van Den Bossche (penningmeester en parcoursbouwer) en Ferdi Van Den Haute.

Topartikels editie Ninove-Dender