Cultuur op de muur

Het stadsbestuur en het OCMW van Ninove willen de komende jaren een reeks sociaalartistieke projecten organiseren. Voor elk project wil de stad een andere discipline kiezen (beeldende kunst, theater, muziek, film,…) en met een andere doelgroep werken. Het eerste project heet ‘Cultuur op de muur’.

‘We willen een kunstwerk aanbrengen op de muur van de OCMW-serviceflats in de Burchtstraat in Ninove’, vertelt OCMW-voorzitter Lieven Meert. ‘De muur, die belegd is met zwarte leitegels, is blind komen te staan na de afbraak van het rusthuis, dat plaats maakt voor een voorlopige parking in afwachting van de verdere ontwikkeling van de OCMW-site.’

De stad zal drie kunstenaars uitnodigen om een projectidee voor ‘Cultuur op de muur’ te ontwikkelen. De OCMW-raad zal uit de ingediende voorstellen het best geschikte kiezen, in overleg met de stad en na advies van de kunst- en cultuurraad. Stadsbestuur en OCMW-raad stellen voor dit project samen € 5000 ter beschikking. Ze willen het project tegen de zomer van 2014 gerealiseerd zien.

Topartikels editie Ninove-Dender