Een halve eeuw Apotheek Mast in Brussegem

Een week na Brussegemkermis was het er al opnieuw feest! Plaats van het gebeuren: de Nieuwelaan. Daar vierde de Apotheek Mast haar vijftigste verjaardag.

Een halve eeuw medicijnen verstrekken en vervaardigen, daar mocht op geklonken worden en voor deze gelegenheid waren alle klanten uitgenodigd door apotheker-burgemeester Maarten Mast en zijn echtgenote Lies De Coster.

De ouders van Maarten begonnen met de zaak in de Kerkstraat om vervolgens in 1978 naar de Nieuwelaan te verhuizen. “Toen mijn ouders in 1989 overleden, hebben we de apotheek tien jaar verhuurd,” vertelt de burgemeester. “In 1999 ben ik zelf met de uitbating begonnen en sinds 2003 ben ik zelf apotheker.” De historiek van de apotheek stond uitgebeeld op enkele borden rechtover de apotheek in, de voor de gelegenheid was afgesloten, Nieuwelaan .

Alle klanten waren op zaterdagnamiddag uitgenodigd om het glas te heffen op het vijftigjarig bestaan. Veel mensen gaven gevolg aan die oproep en konden niet alleen genieten van een drankje maar ook een frietje steken of een ijsje likken. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk