Knappe schilderijen van Ghislaine Verdoodt tentoongesteld

Twee jaar geleden vierden Jacky Van Durme en Ghislaine Verdoodt (beiden 76 ondertussen) hun vijftigste huwelijksverjaardag. Toen de notabelen naar Peizegem afzakten met felicitaties werden ze daar overrompeld door het artistieke werk van Ghislaine. Toen werd het voorstel geopperd om rond al die realistische schilderijen eens een tentoonstelling te organiseren.

Dat is nu gebeurd in het A. De Boeckhuis. En het is de moeite wat Ghislaine daar heeft hangen! Het is een greep uit het oeuvre van deze kunstenares. Haar penselen zijn nog lang niet opgeborgen of zoals ze het zelf vertelde: “The best is yet to come!” Dieren en vooral paarden zijn haar favoriete onderwerpen. In die rij hoort ook haar tot nu laatste realisatie, een olifant.

Ook bekende koppen zijn er terug te vinden. Daar hangen ook verhalen aan vast. Er was de appreciatie van de familie van Gerard Walschap maar ook in Amerika kennen ze Ghislaine. “Ik zette ooit Elvis Presley op doek en stuurde daarvan een kopie naar de Elvis-familie. Dochter Lisa-Marie reageerde. Ze vond het magnifiek en een vergrote fotoversie van dit werk pronkt nu in het Elvis Presley museum.”

Kom het gewoon zelf ontdekken. Dat kan op zaterdag 30 en zondag 31 maart in het A. De Boeckhuis te Merchtem. Een aanrader, zonder meer! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk